το πρώτο δείγμα από τον δίσκο του ΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ!

 
 
Mediterranean Industrial Funk Metal
 
 
Ολοκληρώθηκαν οι ηχογραφήσεις του δίσκου του , και το αθηναϊκό dark urban multi rock συγκρότημα, καθώς ξεκίνησε την διαδικασία των μίξεων και του mastering, παρουσίασε
ένα «outsider» experimental δείγμα στο YouTube.
 
Πρόκειται για το κομμάτι «Ιντάστριαλ» (ή «Industrial») στο οποίο κάνουν featuring (και αναπάντεχο comeback) οι cult progressive mixers AURORA’S CANCER, ήτοι το project που υπήρξε η βάση για τη δημιουργία
των θρυλικών ΝΙΠΤΩ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ, πριν 22 χρόνια.
 
Το video clip, experimental και το ίδιο, βασίστηκε σε μια ταινία μικρού μήκους του ριζοσπαστικού εικαστικού Theo Laios, η οποία είχε τίτλο «Κατάληψη».
 
Στο κομμάτι, που η μπάντα χαρακτηρίζει «Mediterranean Industrial Funk Metal» (!), ο frontman Πάνος Πιλάτος προβαίνει σε μια κατάλυση της ίδιας του της τέχνης και του λόγου του, καθώς με τον συνεργάτη του και συμπαραγωγό του δίσκου, Τέλη Καυκά, «πείραξαν» τόσο τα κουπλέ ώστε να μην κατανοείς το περιεχόμενο παρά μόνο το ύφος και το mood.
 
«Θέλησα να θάψω ένα μέρος του εαυτού μου, προκειμένου να το μετουσιώσω σε μια παγκόσμια γλώσσα», δήλωσε ο Πάνος Πιλάτος, ο οποίος συμπληρώνει: «Είναι ένας τρόπος όχι μόνο για να διεκδικήσεις να ακουστείς σε οποιαδήποτε αυτιά οποιασδήποτε χώρας, αλλά να αναδείξεις την τόλμη σου να σκοτώσεις το Εγώ σου».  
 
Ο δίσκος του ΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ είναι προγραμματισμένος να κυκλοφορήσει φέτος τον Μάιο, από το PMProom.
Θα περιέχει 8 τραγούδια, μια παράδοξη διασκευή, ένα ορχηστρικό, ένα interlude και ένα αλλόκοτο outro, και θα είναι χωρισμένος σε δύο πλευρές: αυτή του πειραματισμού στο studio κι εκείνη της live προσέγγισης.
 
 
 
Το κομμάτι «Το Άγιο Σου Κορμί» έχει παρουσιαστεί ήδη στη Συλλογή «Rockorama Ultimate (Ιανουάριος 2017), το «Ιντάστριαλ» εμφανίστηκε τώρα ως… τερτίπι και, μέχρι την κυκλοφορία του album, ενδέχεται να έχουν δει το φως της δημοσιότητας ένα lyric video και ένα κανονικό video clip.
 
Η μουσική του ΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ είναι μια ανοιχτόμυαλη επιμειξία πολλών ειδών, με γνώμονα την εναλλαγή συναισθημάτων μέσω των ενορχηστρώσεων και την πνευματική ανάληψη μέσω της στιχουργίας.
 
Και παραμένουν δυνατό χαρτί της μπάντας οι ζωντανές εμφανίσεις της που είναι απρόβλεπτες, συναισθηματικά φορτισμένες και πλουραλιστικές.  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Προτείνουμε

Διαβάστε το βιβλίο "Αναζητώντας Κροκανθρώπους" του Νικόλα Ασιμου σε μορφή pdf

κλικ στην εικόνα ΠΡΟΛΟΓΙΣΜΑ " Ευτούτο το βιβλίο - κι ας φα...